Schottest Langbroek

Vanochtend hebben we met Saer een schottest gedaan. Dit is noodzakelijk om aan een zweetproef mee te kunnen doen. We moesten om 7.30 uur verzamelen in Langbroek. Door de Chesky Fousek club werd een zweetproef F georganiseerd en voorafgaand hieraan was er de mogelijkheid voor een schottest.

Nadat iedereen welkom was geheten en de werkboekjes door de gedelegeerde waren bekeken begonnen we met de schottest.

We gingen naar een weiland met 2 keurmeesters en de gedelegeerde. De jager ging het weiland in en wij moesten Saer voor de sloot laten zitten. De jager loste met een groot jachtgeweer een schot om Saer alvast te laten wennen. Toen moest Erwin met Saer het veld in en ze moest los van de lijn. De keurmeesters en de gedelegeerde bleven voor de sloot staan om Saer te observeren.

Saer rende vrij in het weiland en de keurmeester zei: ik heb het al gezien, ze loopt zo vrij rond. Schiet maar riep hij tegen de jager. De jager loste een schot en Saer bleef even stil staan en keek de kant van het schot op. Dat was prima. Toen liep ze zelfs naar de jager toe alsof ze wou zeggen wat ben jij daar aan het doen? Weer zei de keurmeester prima, ik heb het al gezien.

De jager loste nog een schot, maar Saer was ook nu totaal niet onder de indruk.

Het zat er al weer op. Lijn haar maar aan en we werden gefeliciteerd. Binnen in de wachtruimte werd het werkboekje afgetekend door de gedelegeerde en mochten we het certificaat schotvast in ontvangst nemen.

Top gedaan weer Saer! We zijn nu echt klaar om aan een zweetproef mee te doen.