Les 9 Groenlingweg – warm zweetspoor met veel verleiding

Vandaag weer 2 sporen, dus 3 voorjagers per spoor. Het wordt een heel warm zweetspoor met veel verleiding (maar dat bleek later pas).

Bij het begin was Saer weer heel steady, prima! Toen liep het spoor over het grote grasveld, maar daar was net een caravan gaan staan en die mensen zaten te eten onder de voortent. Dat vond ze natuurlijk erg interessant en was ze even afgeleid.
Toen moesten we de weg oversteken langs de vaart af en toen kwam er een 10 meter motorjacht onder het viaduct door dus veel geluid en een vreemde grote stalen eend. Die kende Saer nog niet dus en was ze erg afgeleid.
Daarna de haak en langs een ander grasveld waar heel veel konijnenkeutels lagen dus een lekkere snack voor Saer. Ze liep daarna het eindstuk een stuk voorbij. Erwin hield stil en Saer kwam terug, maar ze was helemaal niet met het spoor bezig en wilde alleen keutels eten. Erwin liet haar toen even zitten en zei “Op je spoor” en toen vond ze het eindstuk.

Er waren 3 haken en 3 verwijzingen, maar Saer had alleen de 2e verwijzing. Het eindstuk was een reeƫnvel. Dit was een lang zweetspoor en volledig in de zon, droge grond en wind van alle kanten. Het was een spoor van 24uur oud. Het kon ook zo zijn dat het spoor door de warmte vervlogen was.

Zo is ongeveer het examen. Geen zorgen dit kan een keer gebeuren. We weten dat Saer het kan. Als dit een keer gebeurt dan laten we haar dus even zitten en zeg je dat je haar laat zitten en wat je verder gaat doen, bijv. haar wat laten drinken etc.