Les 8 Groene Kathedraal – Blind zweetspoor

Vandaag een verrassing: een blind zweetspoor lopen. Arjan bracht ons naar het begin van het spoor (plek van aanschot) en gaf de vluchtrichting aan en voor de rest moest je zelf binnen ongeveer 20 minuten het eindstuk vinden. Als je het niet meer wist of de 20 minuten waren voorbij kon je Arjan bellen en die gaf dan een aanwijzing.

Bij de inzetplek bleef Saer weer geconcentreerd zitten, steady na het omdoen van de zweetband en lange lijn. Bij het starten rook ze kort aan de plek van aanschot en ging weer vlot op het spoor. Halverwege ging Saer het bos weer uit en liepen we langs het fietspad en vervolgens ging ze steeds hoger lopen dus we dachten dat zit niet goed. In het bos zag Erwin al een beetje twijfel bij een paar omgevallen boomstammen, dus daar gingen we Saer weer opnieuw inzetten. Daar pakte ze het spoor weer goed op, over boomstammen, door struiken en heel hoog gras en onkruid (tot 1,50m hoog) en weer het bos in. En ja hoor daar lag het eindstuk, een lopertje die je mee moest nemen.

Onderweg in het bos kwamen we nog een afgeworpen gewei van een ree tegen, dus die hebben we ook meegenomen. Een mooi aandenken aan een leuk spoor. Zonder Arjan te hoeven bellen hebben we het dus samen gedaan. Goed gedaan Saer! Van de 10 voorjagers (we trainden samen met een andere groep) hoefden we als enige niet te bellen, dus super trots op Saer.