Les 7 Groenlingweg Almere

Vandaag een spoor gelopen van ongeveer 4 uur oud en 300 meter.

Er waren 2 sporen uitgelegd met elk 3 verwijzingen en 2 haken. Spoor 1 en 2 werden elk door 3 teams gelopen. Saer was als laatste aan de beurt op spoor 2. Het was erg benauwd en warm met veel zon. 24 graden.

Bij het startritueel bleef Saer weer netjes zitten, zelfs toen er 2 fietsers langs kwamen. Ze keek heel even achterom, maar had meteen weer aandacht voor Erwin. Nadat ze even aan het wondbed had geroken ging ze heel relaxed van start. Even na het begin was een stuk met alleemaal berenklauw. E moest Saer kort houden om haar er goed doorheen te leiden, dat ging heel goed.

Net na deze bossage lag een verwijzing, maar die had Saer niet in de gaten. E zag het ook niet omdat hij druk aan het opletten was dat Saer niet in de berenklauw zat. De 2e verwijzing gaf Saer wel goed aan, ze ging erheen. Heel goed! De 3e verwijzing keek ze heel even naar en ging toen meteen weer door met het spoor. Ook goed gedaan!

Het eindstuk had ze gevonden. Erwin liet Saer cirkelen, maar omdat het achter een boom lag had E het zelf nog niet gezien. Saer had het wel goed aangewezen. Er lag een zwijnevel.

Tip aan Erwin: geef Saer wat meer lijn als dat kan, verder prima gedaan weer!

Je merkt meteen als Saer op een bosondergrond loopt, dan gaat ze als een speer. Op grasondergrond loopt ze veel beheerster.

Dit spoor met de verwijzingen en de 2 haken is ongeveer zoals het op het examen ook zal gaan.