Les 6 Beukenrode – zelf sporen leggen

Vandaag gingen we in twee tallen zelf een spoor leggen van +/- 150 meter.

Elk team kreeg een vers lopertje waar je aan het begin een wondbed mee moest maken (wat krabben in de grond) en dan vervolgens om de 2 stappen een ‘stempel’ zetten op de grond. Ook moesten er 2 of 3 haken in zitten.

We werkten deze keer dus met alleen een vers lopertje en niet met bloed. Een verse lopen geeft een sterkere geur wat er ook voor kan zorgen dan de honden wat meer van het spoor gaan lopen. Uiteraard liepen we niet het spoor wat we zelf hadden uitgezet.

E liet Saer weer keurig steady zitten bij de plaats van aanschot. Arjan vond t keurig, ze mocht ook bij het wondbed cirkelen, maar eigenlijk ging ze meteen van start, nadat ze even had geroken. De haak had ze ook meteen gevonden. E dacht dat het spoor naar een andere boom liep, daardoor remde hij haar iets teveel, maar Saer had het goed. Bij de 2e haak liep Saer teveel naar links, waar het spoor niet liep, maar Melle deed precies hetzelfde.

Bij het eindstuk ging Saer cirkelen. Volgens Arjan had ze het lopertje al zien liggen, ze had haar kop al 2x naar de plek gewezen, maar ze pakte het niet op. Misschien vond ze de geur te sterk of het spoor te makkelijk (met bloed ruik je het spoor minder goed). Het was ook weer warm 24 graden.