Les 5 Zweetwerk van Saer

Voor de 5e les weer terug op de Leeuwerikplaats in Almere. We mochten als voorjagers eerst zelf aan de slag. We begonnen namenlijk met wondbed herkenning, de 1e was hart, nummer 2 een lopenschot (botsplinters en kort snijhaar) en het 3e wondbed was ene longschot.

Vervolgens gingen we in 2 groepjes van 3 per groep 3 sporen uitzetten. Eentje markeert, de volgene druppelt om de 3 meter zweet en de laatste trek 3x per spoor (per 30 meter) een verleiding met een hertenhuidje. Erg leuk en leerzaam om te doen. Uiteraard liep Erwin met Saer een spoor die hij niet zelf had gelegd, maar door de andere groep. Saer bleef bij het begin heel steady zitten en voordat we begonnen we ze weer erg druk, bleef heel goed zitten toen Erwin het wondbed aan het inspecteren was. Saer heeft weer kort geroken aan het wondbed (in principe mag Saer best even een minuutje rond snuffelen, maar dat vindt ze niet nodig) en ging meteen op het spoor.

De 1e verleiding controleerde ze, de 2e verleiding een klein beetje en de 3e verleiding reageerde ze niet meer op. Dat is goed zei de trainer. Ze is nog wel aan het multi-tasken, maar ze weet wel waar ze mee bezig is.
Je ziet heel goed aan Saer of ze op het spoor zit (laag, staart laag en geconcentreerd) of wanneer ze bezig is met iets anders, zoals een verleiding (hoge kwispelende staart, kop hoog en ruiken). Dit spoor was 100 meter en zonder haken, maar juist bedoeld om op verleidingen te trainen.