Les 5 Groene Kathedraal

Vandaag een lang spoor gelopen. Het was erg warm, met veel zon, dus het spoor was ‘breed’.

Het spoor was nu op z’n sterkst, want het was om 7.30 uur gelegd en na +/- 4 uur is een spoor op zijn sterkst, door de warmte wordt de geur ook sterker. De honden gaan dan vaak naast het spoor lopen vanwege de sterke geur.

Het spoor ging eerst een stuk door hoog gras. Saer ging af en toe van het spoor af omdat er net paarden op de weg rechts van het spoor hadden gelopen. Als Erwin zei ‘op je spoor’ ging ze meteen weer terug op het spoor. Vervolgens door de dichte bosjes, over takken heen etc. Arjan zei dat Saer meteen sneller gaat lopen als ze in het bos is, omdat ze die ondergrond gewend is, ze loopt dan meteen een stuk sneller.

Weer uit de bosjes, sneed ze een stukje af (niet via e haak maar wel de goede kant op) en ze pakte meteen het spoor weer snel op door het hoge gras. De knijper en het eindstuk liep ze eerst voorbij. De wind kwam van rechts en ze had haar kop boven de wins.

Erwin moest even stil staan en toen had Saer door dat ze terug moest, waar het eindstuk lag. Het was een vossenvelletje.

Weer goed gedaan Saer, ondanks de warmte! Erwin moet Saer wat meer haar gang laten gaan, remde haar misschien te iets teveel. Saer kijkt dan achterom of er iets is als ze geremd wordt. De tip is: om toch 5 tellen te wachten en haar dr gang laten gaan en dan eventueel weer terug zetten op het spoor.

Je ziet Saer rustig worden als E haar op de plek van aanschot zet om om te kleden, ze weet precies wat er gaat gebeuren.