Les 4 Zweetwerk van Saer

Deze les is bij de Groene Kathedraal, weer een nieuwe lokatie in Almere. Na het startritueel weer samen naar het wondbed en toen ging ze heel geconcentreerd met het spoor bezig. Voor we van start gingen kwam er nog een losse hond naar Saer toe, maar ze liet zich niet afleiden en ging aan het werk. Voor onze Saer is dat best een prestatie.

In het begin was ze veel aan het springen totdat Erwin haar zit en blijf gaf. Vervolgens aan de zweetband meegenomen naar het wondbed en dan is ze heel druk omdat ze niet kan wachten om te beginnen. In anderhalve seconde het wondbed inspecteren en ze ging het spoor uitwerken. Het spoor ging door het bos, door een lange greppel (droge sloot) en weer door wat brandnetels (waar ze nu geen moeite mee had). Alle 3 de haken had ze en ze liet zich niet afleiden door de “lezers” achter haar. Tijdens ze eerste les keek ze nog op van krakende takjes, maar nu niet meer. Erwin mag haar meer lijn gaan geven, zodat ze meer zefstandig aan het werk gaat. Ze heeft het dat heel goed gedaan. Het eindstuk wees ze netjes aan en toen Erwin ze “pak het maar” pakte ze het ook. Vervolgens weer geruild voor wat lekkers.

Vooral het 2e deel van het spoor liep ze keurig laag met het neus goed op het sppor. Ze wordt steeds meer taakbewust en de relatie Saer – Erwin wordt nog beter. En ja kan zien dat ze gewend is aan lopen in het bos. Ook al vindt ze het soms spannend, ze gaat wel door aldus de trainer.