Les 3 Baarn bij kasteel Groeneveld – Oefenen met verleidingen

Oefenen met verleidingen. Vandaag mochten we zelf een spoor leggen, rechtdoor ongeveer 150m en om de 30 stappen en verleiding. Blokje met bloed erop.

We liepen niet het spoor wat we zelf gelegd hadden, maar een ander spoor.

Het was een drukke parkeerplaats met veel honden. Het was ook een losloopgebied, dus dat gaf ook veel verleiding.

Saer was als een na laatste aan de beurt. Saer liep langs de eerste verleiding. Arjan zei dat je je hond op de verleiding moest wijzen als ze er zelf niet naar toe ging. Dus Erwin nam haar mee ernaar toe, liet haar eraan ruiken en prees haar. Toen weer door.

Bij de 2e verleiding draaide ze alleen even haar kop ernaartoe, maar deed verder niks en bij de 2e verleiding keek ze alleen maar heel even opzij.

Dus heel goed gedaan! Zo hoort het in deze volgorde. Saer was ook heel goed op het spoor en had alleen oog voor het spoor, ook toen Arjan, Erwin en ik naast haar liepen keek ze niet naar ons, maar was alleen met het spoor bezig. Ze was niet afgeleid.

Het eindstuk vond ze ook weer makkelijk, een hertepootje.

Ondanks alle verleidingen (losse honden, hondenpoep) bleef ze heel geconcentreerd bezig. Erwin had nu ook de tijd om haar te remmen, want het we wisten dat het spoort gewoon rechtdoor ging, zonder haken etc.