Laatste les Zweetwerk basistraining

Zo vandaag de laatste les Zweetwerk basistraining voor het examen. Er was 1 extra lastig spoor en Saer mocht deze doen.

Saer was weer erg steady bij het startritueel en deze keer bleef Erwin gewoon op de been. Toen ze begon was ze bijna niet meer te houden en ze ging direct goed op het spoor het bos in door hoge dorre sprieten riet en over boomstammen e.d. Arjan zei dat ze in het bos goed op de “rails”zat, dus precies op het spoor. Bij de weg aangekomen had ze even een aarzeling maar dat hadden ze allemaal, want daarna werd de ondergrond koud en drassig gras. Het spoor was hier dus verspreid door de natte ondergrond, dus het was een breed spoor geworden. Dat zag je ook aan Saer die ging daar meer van links naar rechts.

Erwin zette haar twee keer weer goed op het spoor als ze met een verleiding bezig was. Arjan zei dat Erwin dat goed doorheeft en Saer op het juiste moment weer op het spoor zet. Erwin weet dus wat hij moet doen om Saer weer op het spoor te zetten.

Op het pad kwamen ook 2 honden aan (ook een Labrador). Saer keek er even naar, maar liet zich niet afleiden en ging door met het spoor. Even liep ze er een stukje voorbij, want er was geen haak maar het spoor liep schuin de begroeiing in. Erwin hield de lijn even vast en Saer herstelde zich en ging alsnog de begroeiing in. Het eindstuk werd hier ook weer gevonden. Super gedaan Saer, klaar voor het examen.