Les 4 bij Kasteel Hooge Vuursche in Baarn

Les 4 alweer!

Vandaag hadden we les in tuinen van kasteel Hooge Vuursche in Baarn. Het was erg warm vandaag 29 graden in het bos, dus voor de honden heel vermoeiend om geconcentreerd bezig te blijven.

Saer was als een na laatste aan de beurt. De sporen waren ongeveer 24 uur oud en 150 m lang. Elk spoor werd 2x gelopen. Het spoort van Saer ging door de bush, over boomstammen, takken, struiken etc. Ze deed het weer heel goed, ze zat goed op het spoor. Onderweg waren 3 verleidingen neergelegd. De eerste had Saer niet door, dus Erwin wees haar erop, toen pakte ze het blokje en gaf het meteen weer af. De 2e en 3e verleiding pakte ze ook het blokje om het vervolgens weer terug te geven.

Aan het eind kruiste het spoort bijna weer het begin van het spoor, toen was Saer een beetje in verwarring, want ze had ook al het eindstuk zien liggen (een vossevel). Ze beet even op een takje en liep toen meteen door naar het eindstuk.

Onderweg hoefde ze niet te drinken, hoewel Arjan zei met het warme weer zou het kunnen dat ze willen drinken, anders zou je de nek en bek nat kunnen maken, dan kunnen ze de geur weer beter opnemen.
Saer liep vandaag steeds op het spoor af en toe even eraf om wat te checken, maar ze is echt heel taakbewust bezig.