Gevorderden cursus Zweetwerk les 2

Vandaag zijn we voor Gevorderden cursus Zweetwerk les 2 op de Leeuwerikplaats. Iedereen liep een dubbel spoor, dus zoals de vorige les. Arjan zei dat moet kunnen, want nu is iedereen gevorderd (kan in de praktijk ook goed voorkomen).

Saer had spoor 3 waarin een aantal haken zaten op een ondergrond van brandnetels en allerlei stoppels etc. Ze begon weer mooi steady na het “omkleden” (zweetband en lijn omdoen), maar Erwin zag niet goed waar het wondbed lag (was ook doorheen gelopen, door oa een hond). Dus dat duurde wat langer dan normaal en ging Saer even staan. En Erwin vergat na een paar keer contact gehouden te hebben om dat te blijven doen, dus tja fooutje van de voorjager. Na 2x zit en blijf zat ze weer (blijft een ongeduld).

Ze begon weer als een speer  op het spoor, maar halverwege waren er toch een paar verleidingen (reeën spoor en konijnenkeutels). Erwin zei op je spoor en dan zat ze weer vrij snel op het juiste spoor. Met al deze verleidingen moet Erwin de lijn wat korter houden, zodat ze minder de kans krijgt in de fout te gaan. Je kan je hond dan meer sturen. Arjan zei dat het misschien ook komt door de anti-biotica dat ze wat meer afgeleid is. Tja ze eet van alles en daar was ze nu een keer ziek van geworden een paar dagen voor de training. Of het was te makkelijk voor haar en vond het geen uitdaging. Het was namelijk dit keer een vers spoor, maar het doel was trainen van haken. Maar Erwin heeft haar er goed doorheen geleid. Ook moest ze aan de lastige ondergrond wennen. Al met al goed gedaan, maar ze was wel aan het mutli-tasken. Bij het eindstuk liep ze ook even te zoeken. Arjan zei: ze heeft het allang gezien, maar wil nog even checken of er nog iets te snacken is. Blijft toch een Labrador hè?

Volgende training gaan we zelf sporen uitzetten met verleidingen en verwijzigingen.