Examen basistraining zweetwerk

Jaja vandaag het Examen basistraining zweetwerk op Landgoed Sandenburg vlakbij Doorn.
Om te zien wie er mocht beginnen werden er lootjes getrokken en deze lootjes waren niet van papier, het waren mini-flesjes Jägermeister 😉
Erwin grabbelde spoor 2 uit de hoge muts. Dus hoefde Saer niet lang te wachten.

We begonnen met een aantal theorievragen en 3 wondbedden, waarvan je er 2 moest invullen (vul je er 3 in, dan 1 punt eraf).
We waren met 2 groepen (10 voorjagers) en elk spoor werd 2x gelopen en sommige iets vaker.

Er liepen 2 exameninatoren mee (Juul en Kim), zelf ook trainers van andere groepen en Arjan onze eigen trainer liep ook mee. Saer begon mooi steady e was niet afgeleid door een hardloper die voorbij kwam. Erwin moest af en toe over een afgewaaide tak kijken om contact met Saer te houden, maar dat ging erg goed dus. Na heel kort aan het wondbed geroken te hebben ging Saer er als een speer vandoor, mooi dat ze erg graag wil maar ze zou rustiger moeten werken. Ach ze is nog geen 1,5 jaar dus tja… En bij de 3e aanwijzing zou je af zijn als combinatie.
Op een splitsing ging Saer de verkeerde kant op, dus Arjan zei wacht maar even. Saer kwam terug en ging weer goed op het spoor. Aangekomen bij een bos met dichte begroeing en stammen erg dicht op elkaar twijfelde Saer en keek links en rechts of ze er omheen kon. Arjan zei je mag dr wel even helpen, maar ze ging uiteindelijk zelf door de begroeing heen. Dat was de 2e aanwijzing. Niet lang daarna kwamen we bij het eindstuk, een reekop met huid. Juul en Kim zeiden dat we het spannend maakten, maar gefeliciteerd. Geslaagd voor de proef!!! Saer en ik kregen allebei een jagersbreuk (dennen takje). Bij Saer door dr jachtlijn en bij Erwin op zn waxhoed.

Aan het eind toen iedereen klaar was werden de diploma’s uitgereikt en bij iedere deelnemer werd iets verteld. Saer en Erwin hadden samen 32 punten op 4 onderdelen, dus een hele mooie 8!
Alleen moet ze inderdaad iets minder snel het spoor lopen, zodat je het meer samen doet en Erwin beter kan kijken of er een haak ligt en of er nog zweet te zien is. Verder had ze een goed spoor gelopen, maar was ze wel een paar keer afgeleid. Bij de 2e twijfel wilde Saer ook tegen Juul aanspringen, maar die draaide zich om. Saer dacht OK dan niet en ging weer verder met het spoor. Weer trots op Saer.

Op naar de gevorderdentraining die over 2 weken start.

(Foto is gemaakt door onze trainer Arjan)