Hoe het begon met Labradors

14 jaar geleden kochten we ons eerste huisje in Driebergen, bij het bos. Omdat we allebei van het buitenleven houden, kon een hond natuurlijk niet ontbreken. Tsja, welk ras ga je dan aanschaffen?

Bij Erwin thuis hadden ze vroeger een labrador te logeren gehad, omdat ze toen al met de gedachten speelden om er 1 aan te schaffen. Helaas moeder en zus allergisch, dus dat ging jammer genoeg niet. Sandra was ook altijd al gek op labradors en had vroeger al foto’s hangen van een bruine labrador.

De keus voor een labrador was snel gemaakt. Maar nu …. We hebben ons aangemeld bij de Nederlandse Labrador Vereniging omdat we niet zomaar een hond wilden. We wilden wel een hond waarvan de ouders getest waren op HD, ED, enz. Dit zijn veel voorkomende problemen bij labradors. We kwamen op de wachtlijst voor een zwarte. Eigenlijk vonden we bruine leuker, maar dat was destijds minimaal een jaar wachttijd.

Uiteindelijk duurde het ongeveer 6 maanden voordat we post ontvingen (idd toen ging dat nog per post) dat er diverse nestjes waren door het hele land. ‘s-Avonds na het eten de lijst afbellen, maar toen waren de meeste in onze buurt al vastgelegd. Uiteindelijk was er bij fokker Van de Tadema nog een zwarte pup over, helemaal in Emmercompascuum 180km van huis.

We zijn daar gaan kijken en het bleek dat hij nog een 2e nestje had met pups van 10 dagen oud. Daar was een bruin teefje wat de fokker zelf wilde houden omdat deze een paar ‘foutjes’ had waardoor er niet mee gefokt mocht worden. Toen de fokker doorkreeg hoe gek we op de bruine meid waren mochten we Angel (ze heette toen nog zo) toch hebben (kopen). Joepie!

Uiteindelijk hebben we 5 keer gekeken en mocht ze na 7 1/2 week mee naar huis. Ze liet bij de fokker nog een ‘drukfout’ achter op het tapijt, oeps. Ze deed toch altijd al haar behoefte buiten in de tuin?
Oh ja, ze heet trouwens geen Angel meer, maar Abaio Beau (wat betekent: Woef Mooi). We vonden Beau een leuke naam, maar voor de stamboom moesten we een naam verzinnen met een A, omdat het het eerst nestje van de moederhond was.

De hobby’s van Beau zijn: eten, slapen, spelen en eten. Afgelopen 25 september 2016 is ze 13 geworden en inmiddels is ze een mooie lieve grijze dame, met nog steeds dezelfde hobby’s 😉

We zullen af en toe een flashback plaatsen over deze ondeugd, dus hou ons blog in de gaten.